Proč se seznámíte na jaře raz dva? Je správný čas se zamilovat

Jarní čas probouzí přírodu, zesiluje touhu po lásce a inspiruje k plození potomků. Také cítíte, že je láska všudypřítomná? A všimli jste si toho, že na jaře snadněji najdete partnera? Prozradíme vám, jak jaro ovlivňuje touhu po lásce a proč vám stoupá sebevědomí do závratných výšin.

Na jaře si připadáte atraktivnější. Čím to je?

Každý na sobě pociťujeme, jak nás jaro probouzí ze zimního spánku. Romantika na nás dýchá na každém kroku a toužíme po parťáku na výlety a do života. Využijte toho, že jsou lidé na jaře nakloněni seznámení. Antropoložka Helen Fischer a vědkyně Rachel Feltman to vysvětlují následovně:

„Na jaře dochází v šišince mozkové k nižší produkci melatoninu. Zatímco produkce melatoninu klesá, hladina hormonů stoupá. To je důvod, proč jsme na jaře jako v euforii. Prosvětlené jarní dny zvyšují sexuální apetit a připadáte si svůdnější a atraktivnější pro své okolí,“ říká Helen Fischer. „Vnímáte kolem sebe nové věci a cítíte vzrušení. Do mozku se vám vyplavuje dopamin, jako když jste zamilovaní. Máte chuť poznávat a zamilovat se.“

Rachel Feltman zmiňuje jednu zajímavou studii, z které vyplývá, že ženy dají mužům na jaře své telefonní číslo častěji než v zimě. Zároveň lépe rozeznají manipulativní chování mužů.

Aktivita v seznamování = větší šance na lásku

Jarní počasí nahrává k seznámení a vaše šance stoupají. Zapomeňte na minulé neúspěchy a citová zranění a jděte do toho naplno. Při seznamování platí úměra, že čím víc jste aktivní, tím je pravděpodobnější, že někoho poznáte. Sice to znamená opustit svou komfortní zónu a vydat všanc své srdce, ale nová láska za to stojí, nemyslíte? Seznámení vám ulehčí internetové seznamky s populárními kategoriemi Ona hledá jeho a On hledá ji. Tento typ seznámení není jen pro introverty a vytížené lidi. Seznamky využívají v posledních letech všichni.

Tak trochu jiné seznamky – převážně vážně

Komerční seznamky jsou mišmašem všeho možného. Někdo hledá flirt, někdo kamaráda do deště a někdo sexuální povyražení. Jak v takovém chaosu najít lidi, kteří hledají něco vážného jako vy? Seznamky pro zadané rovnou vyškrtněte ze svého seznamu. Naopak seznamky pro vážný vztah vypadají slibně, když budete dodržovat tato doporučení:

  • jděte na seznamku s uzavřenou minulostí
  • buďte upřímní ve svém profilu
  • mějte reálná očekávání a nároky
  • buďte aktivní a oslovte někoho jako první
  • nepište si s lidmi jen ze slušnosti
  • ignorujte urážlivé zprávy
  • vytrvejte v seznamování, i když se vám nedaří
  • nenechte se do ničeho vmanipulovat
  • sejděte se s lidmi mimo váš vyhraněný vkus
  • domluvte si schůzku na bezpečném místě

Nemějte předsudky a oslovte lidi s podobnými zájmy a životními postoji. První schůzka pod rozkvetlými stromy může přinést na podzim ovoce.

Vstupte na seznamku yellobar.com a oslovte ještě dnes lidi ze svého okolí.

Nastavení Cookies
Přejít nahoru