Fakta o letní lásce, která si přečtěte před odjezdem na dovolenou

Opravdu existuje letní láska? Ano, a vyprávět by vám o ní mohli lidé po celém světě. Zároveň by vám řekli, že letní láska je krásná, ale může bolet. Jak prožít nádherné okamžiky a ochránit své srdce?

Proč tak rádi podléháme letním láskám?

Dovolená, grilování, opalování u bazénu a osvěžující zmrzlina nejsou jedinými symboly léta. S létem se neodmyslitelně pojí láska. Lidé prožívají na dovolené bezstarostné dny, seznamují se s novými lidmi a zamilovávají se do svůdných cizinek a charismatických cizinců. Profesorka psychologie Catherine Sanderson k tomu uvádí:

Lidé se v létě sdružují na akcích a celkově vyhledávají společnost druhých lidí. Zároveň se v teplém počasí pouští do různých aktivit, které v nich vyvolávají vzrušení. V neposlední řadě je sexuálně dráždí spoře odění lidé.“

zena-relaxuje-u-pobrezi-more.jpg

Nástrahy letní lásky – od pohlavních nemocí po zlomené srdce

Lidé jsou po pandemii hladoví po cestování a chtějí se seznamovat. Než ale zamíříte do baru na pláži, přečtěte si, proč si dát na letní románek pozor:

  • snadno se zamilujete a návrat z dovolené je pak bolestivý
  • lehce se stanete obětí podvodníků a zlodějů – nikdy nevíte, s kým flirtujete
  • letní známost vás může uhánět i po odjezdu z dovolené
  • můžete podlehnout dojmu, že jde o osudovou lásku
  • vystavujete se zklamání a psychickým problémům
  • riskujete sexuálně přenosné choroby
  • muži berou letní románky jako sexuální povyražení
  • ženy zažívají pocit, jako by byly v romantickém filmu

Letní láska s novým partnerem

Přejete si letní lásku, která s létem nekončí? Najděte si právě v tuto dobu partnera či partnerku a vyrazte spolu na dovolenou. Seznamte se na online seznamce pro vážné vztahy a poznejte člověka se stejnou láskou k horám, moři nebo turistice. Vyberte si společně typ dovolené a destinaci a řekněte si, kolik jste ochotni za dovolenou utratit. První dovolená prověří váš vztah a komunikaci ve vztahu.

napis-na-plazi-v-pisku-i-love-you.jpg

Pozor na deprese po dovolené

Letní prázdninové úlety bychom za normálních okolností nevyhledávali. Na dovolené ale ztrácíme zábrany a jsme ochotni vyzkoušet nové věci (hlavně v posteli). Letní románky se podobají přátelství s výhodami, ale bývají kratší a intenzivnější. Lidé očekávají, že sex je nevyhnutelnou součástí letní lásky a uvědomují si, že z toho neplynou žádné závazky. Paradoxně ale v období dovolených vzrůstá počet lidí s depresemi a úzkostmi, protože nedošlo k naplnění jejich očekávání. Pokud jste emocionálně zraněni, neměli byste se do letních románků vůbec pouštět.

Letní lásky vám mohou přinést báječné vzpomínky i bolestná zklamání. Vždy uvažujte rozumně a vyvarujte se možným rizikům.

Přihlaste se na seznamku yellobar.com a najděte si partnera na romantickou letní dovolenou.

Nastavení Cookies
Přejít nahoru