Jak děti z předchozího vztahu ovlivní nový vztah?

Našli jste někoho, na kom vám záleží? Plánujete s ním společné bydlení? Problém nemusí být to, kdo se bude za kým stěhovat. Problém mohou být děti. Zamysleme se nad tím, jak děti z předchozího vztahu ovlivňují vztah a jak vytvořit zdravé citové poutu mezi dětmi a novým partnerem či partnerkou.

Zásadní otázka: jaký má partner vztah k dětem?

Ženy se často setkávají s tím, že nový partner nechce přijmout děti, které mají s bývalým manželem. Navíc, někteří muži mohou mít strach z odpovědnosti k dětem. To ale není jediná překážka: vaše děti nemusí vaši novou lásku respektovat.

Jako první zjistěte, jaký má partner vztah k dětem. Pokud cítíte, že nechce vaše děti přijmout, měli byste se zamyslet nad budoucností vztahu.

Jak vidí nového partnera děti?

Má vaše známost pozitivní vztah k dětem? Skvělé, první krok máte za sebou. Teď vás čeká těžší úkol: seznámit děti s novým partnerem.

Jak reagují na nový vztah malé děti?

Malé děti si mohou k novému partnerovi vytvořit silné emocionální pouto. Z toho důvodu je seznamte tehdy, až si budete jisti, že má vztah budoucnost.

Jak reagují starší děti na nový vztah?

Starší děti mohou novou známost snášet hůře. Mají tendenci chtít vás jen pro sebe a pamatují si živě časy, které strávily vámi a otcem. I když vědí, že jste se rozvedli, je pro ně těžké představit si vás s někým jiným.

žena má dítě z předchozího vztahu

Jak děti z předchozího vztahu ovlivňují vztahy?

  • Děti mohou mít pocit, že vytváříte náhradní rodinu, o kterou nestojí.
  • Partner u vás nemůže jen tak přespat (nebo vy u něj). Nejprve musí děti zpracovat to, že je pro vás přítel důležitý a že se s ním budou doma potkávat.
  • Partner může mít rozdílný pohled na výchovu dětí.
  • Partnera se může dotknout, když ho nezapojíte do všech rodinných plánů.
  • Na nového partnera nebudete mít tolik času, protože musíte rozdělit čas mezi něj a děti.
  • Děti mohou na partnerovi vidět něco, co vy sami nevidíte. Ve skutečnosti byste měli dětem naslouchat a zajímat se o jejich pocity.

Dejte dětem čas, aby nového partnera poznaly podle vlastního tempa. Nikdy je do ničeho násilně nenuťte.

„Rodič musí dětem pomoct přijmout fakt, že má nového partnera. Podle situace by měl rodič věnovat dětem nějaký čas navíc, aby děti pochopily, že jsou pro rodiče pořád na prvním místě,“ vysvětluje Dr. Galloway.

žena, muž a děti z předchozího vztahu

Děti potřebují ujištění

Nezapomeňte děti ujišťovat, že je stále milujete a že se to s příchodem nového partnera nezmění. Ptejte se jich na názory, aby se cítily nedílnou součástí vašeho vztahu a aby nepřišly o pocit jistoty. Možná vás překvapí, jak děti nového partnera skvěle přijmou.

Najděte si životního partnera podle svého gusta na seznamce Yellobar. Poznejte člověka, který má něco za sebou a má pochopení pro to, že jste samoživitelkou nebo samoživitelem.

Nastavení Cookies
Přejít nahoru