Jak se může podepsat na vašem vztahu předvánoční shon a stres?

Nevíte, kde vám v předvánoční době hlava stojí? Máte stres z toho, co všechno musíte zařídit a nakoupit? Možná svou špatnou náladu ventilujete na partnerovi a hádáte se s ním. Zjistěte, jak se může na vašem vztahu podepsat předvánoční shon.

Zabraňte tomu, aby předvánoční shon narušoval váš vztah

Jak se blíží Vánoce, vaše nálada klesá k bodu mrazu. Jste unavení a máte lehkou depresi. ZASTAVTE SE. Opravdu je advent o nekonečném úklidu, zběsilém nakupování a pečení deseti druhů cukroví? Není. Vzpomeňte si, čím je předvánoční čas výjimečný a nakolik jste se odchýlili od vánočního poselství. Proto:

  • Věnujte čas sami sobě. Vyrazte na procházku nebo si jděte zaplavat. Pohybem se vám vyplaví do krve endorfiny a budete mít lepší náladu. Váš partner za to bude rád.
  • Odhlaste se ze sociálních sítí, abyste neviděli příspěvky přátel, ve kterých vypadají šťastně a bezstarostně. Měli byste pocit, že se předvánoční shon týká jen vás.
  • Napište si seznam úkolů a pověřte ostatní členy rodiny, ať vám s tím pomohou. Nejprve splňte nejméně oblíbené úkoly a pokračujte k těm, které zvládáte bez emocí.

Ne nadarmo se říká, že komunikace ve vztahu je základ

Hlavně ženy se cítí v předvánočním čase pod tlakem. Jsou ve stresu, protože nemají dostatek času na vánoční přípravy. Kvůli tomu jsou unavené a ztrácí zájem o sex. Před Vánoci také mohou vytrysknout dlouho potlačované emoce.

Pokud se s partnerem či partnerkou nedokážete na ničem domluvit a neumíte spolu komunikovat, můžete cítit frustraci až zlost. V takovém okamžiku si oba promluvte a dohodněte se na kompromisech. Naučte se dívat na situace z pohledu partnera a vzájemně se pochopte.

žena tráví předvánoční čas s partnerem

Čas s partnerem je cennější než čas strávený úklidem

Vnímejte čas jako něco, co vám proteče mezi prsty a nevrátí se to. Místo hloubkového úklidu jeďte s partnerem na výlet a užívejte si jeden druhého. Pro partnera to bude důkaz lásky a ocení, že jste si na něj udělali čas. Připomeňte partnerovi, že vám na něm záleží a že si ho vážíte. Nedokazujte svou lásku jenom slovy, protože činy nic nenahradí.

Využijte předvánoční čas k posílení vztahu

Snažte se svému partnerovi porozumět. Komunikujte s ním a navoďte doma pohodu. Koneckonců advent a Vánoce byly v minulosti svátky klidu a lásky. Spousta lidí se navrací k původním hodnotám, kdy hlavní roli nehrají dárky, úklid ani jídlo, ALE ČAS STRÁVENÝ S RODINOU.

Nemáte s kým strávit Vánoce? Ještě není pozdě se seznámit. Domluvte si na online seznamce rande a poznejte o adventu nové lidi.

Přihlaste se na seznamku Yellobar a poznejte stejně osamocené lidi, kteří věří ve vánoční zázrak.

Nastavení Cookies
Přejít nahoru