Má na seznamce napsat první muž nebo žena?

Otázka, na které se lidé neshodnou: má udělat na seznamce první krok žena či muž? Nebo je to v dnešní době jedno? Ještě před nedávnem očekávaly ženy od mužů, že udělají první krok. Kdo má tedy napsat první, muž nebo žena? Podívejme se na tuto problematiku z pohledu žen, mužů a odborníků.

Seznamování z pohledu žen: vyčkávám

Představte si, že narazíte na online seznamce na sympatického muže. Přemýšlíte, co byste mu napsala. Ale vyčkáváte, jestli nenapíše jako první. Když se později připojíte na seznamku, nemáte tam žádnou zprávu. Co dělat? V tuto chvíli se pravděpodobně zeptáte sama sebe, jestli je vhodné, abyste muži poslala zprávu jako první.

PŘEKONEJTE STARÉ STEREOTYPY! Pokud tomu pohlednému a sympatickému muži nepošlete zprávu jako první, můžete přijít o úžasné rande. Když muže oslovíte, převezmete kontrolu nad svým životem na seznamce.

FAKT: Přesto jsou zkušenosti ze seznamek takové, že ženy chtějí, aby se jim muž ozval jako první. Poznáváte se v tom?

muž píše jako první ženě na seznamce

Seznamování z pohledu mužů: vítám změnu

Již tolikrát jste napsal ženám na seznamce a již tolikrát vás odmítly, že nemáte chuť psát dalším ženám. Máme pro vás jednu radu: ženy milují sebevědomé muže, kteří jim bez ostychu napíšou a řeknou si o kontakt. Takoví muži ženám imponují, protože vynikají z davu. Pokud se cítíte pod tlakem, že musíte ženě napsat jako první, věřte, že se tyto časy pomalu mění.

FAKT: Muži, kterým napsala žena jako první, prozradili, že to byla příjemná změna. Pořád to jsou ale lovci. Muži chtějí ženu dobývat a měli by to být oni, kteří by měli navrhnout první rande.

Seznamování z pohledu odborníků na vztahy

Kdo má tedy napsat první podle odborníků na vztahy, muž nebo žena? Odborníci na vztahy se shodují, že nastala doba, kdy může první zprávu poslat jak žena, tak muž. Upozorňují ale na to, že záleží na tom, kolik je vám let a v jaké době jste vyrostli.

FAKT: Mladší věkové skupiny neřeší, kdo napíše první. Naopak starší věkové skupiny se drží svých zásad a myslí si, že muž má napsat jako první.

žena píše muži na seznamce

Tip na závěr

Pokud chcete někoho oslovit na seznamce, udělejte to nenásilně: pošlete zprávu, která je krátká, ale přátelská. Okomentujte ve zprávě to, co vás zaujalo na profilu. Tím dotyčnému ukážete, že jste si jeho profil prohlédli a přečetli a že vás něčím zaujal. Má na profilu fotku z dovolené? Nebo se vyfotil o dobrého jídla? Najednou se vám otevírá široký prostor pro konverzaci.

 

Máte strach z odmítnutí?

Neodepsal vám dotyčný na zprávu? Neztrácejte čas přemýšlením, proč vám neodepsal. Počítejte s tím, že buď nedostanete žádnou odpověď, nebo obdržíte odpověď, kterou jste nechtěli. Není to vaše chyba a neměli byste si to brát osobně. Berte to jako odpověď osudu na to, že to pro vás nebyl správný člověk.

Přihlaste se na seznamku Yellobar a zkuste oslovit členy, které byste chtěli poznat.

Nastavení Cookies
Přejít nahoru