Najdi lásku v čase koronavirové krize

Za běžných okolností byste se pravděpodobně seznamovali zcela přirozeně, ve škole, v práci, ve fitku nebo jen tak někde v baru. Díky současným opatřením, která se zdají být v platnosti na dobu neurčitou, je potřeba zkoušet nové způsoby poznávání nových lidí. 

 

Koronavirová krize se dotýká všech, ať už po ekonomické stránce nebo po té emocionální. Pro páry i rodiny jde o zkoušku vztahu, která může vyústit v utužení vztahů nebo k jejich rozpadu, rozchodu či rozvodu. Život singles je v karanténě možná ještě náročnější. Kromě toho, že se s manželem hádáme, jsme si také vzájemně oporou, ale lidí, kteří žijí sami, jsou mnohem více izolovaní, pocity osamělosti mohou vést až k více či méně závažným depresivním stavům. Jak z toho tedy ven?

 

Stejně jako nákupy nebo pracovní schůzky se jako ideální řešení jeví online seznamování a randění. Lásku zde můžete najít stejně jako v restauraci, možná to bude trvat déle, ale mnohdy se trpělivost vyplácí. V online prostoru a na kvalitní online seznamce se častěji vyskytují totiž lidí se stejným cílem, který máte vy. Potkat nové lidi a také svého potenciálního partnera.

 

Průzkum mezinárodní společnosti Match.com, která vlastní největší internetové seznamky, poukazují na fakt, že se lidé již přestávají stoprocentně definovat své požadavky na budoucího partnera v souvislosti s aktuální nejistotou a nestabilní situací budoucích dní. 59 procent respondentů uvedlo, že rozšířilo své pole hledání, 61 procent lidí mladších pětadvaceti let a 49 procent lidí ve věku od pětadvaceti do pětatřiceti let uvedlo, že se méně než dříve soustředí na fyzický vzhled. Vrací se tedy společnost zpátky k hodnotám jakésy vnitřní krásy a duševní sounáležitosti? Pojďme si držet palce, aby si naše materialisticky zaměřená společnost i v oblasti vztahů začala uvědomovat důležitost vzájemné péče a podpory. 

 

Server askmen.com zase uvádí, že ubývá lidí, kteří se chtějí seznámit jen tzv. nezávazně. Ač se to může zdát jakkoliv úsměvné, v této souvislosti se objevují obavy z nákazy koronavirem. První schůzky probíhají v parcí nebo formou pozvání na výlet a maximálně s kávou v termosce. Často se také před první schůzkou objevují již delší rozhovory. Páry pravděpodobně využívají veškeré možnosti pro to získat větší jistotu v člověka, se kterým jsou v kontaktu ještě dříve než se setkají osobně. Myslete tedy na to, že už při prvních řádcích možná budujete svůj příběh. Přečtěte si článek z našeho Vztahového průvodce o tom, jak zaujmout při komunikaci na seznamce.

Nastavení Cookies
Přejít nahoru