Online rande jako novodobý trend: proč ho zkusit?

Internetové seznamky a seznamovací aplikace zavádějí nové funkce: od režimu inkognito až po online randění. Je ale možné navázat dlouhodobý vztah přes internet? Podívejme se na výhody a úskalí virtuálního rande a zamysleme se, proč se lidé raději seznamují přes webkameru než osobně.

Online rande a mladá generace Z: co na to říkají?

Co si budeme vykládat: seznámení online pohltilo celý svět a lidé věří, že ve virtuálním světě narazí na životní lásku. Nová generace se k tomu kupodivu začíná stavět opačně: až dvě třetiny příslušníků generace Z preferují seznamování offline nebo přes videochat, protože si myslí, že jinak nenajdou skutečnou lásku.

FAKTA: Zajímavé je, že mladí lidé mají na online seznamkách dost povrchností a bezduchého hodnocení fotek. Hlavním důvodem je to, že profily neodráží to, kým skutečně jsme, ale kým chceme být.

Popularita „tak trochu jiných seznamek“ roste

Tento trend vede k rostoucí popularitě seznamovacích aplikací, které se zaměřují na hlubší vztahy a ne jen na flirt a sex na jednu noc. Tyto aplikace obsahují osobnostní dotazníky, prostor pro vyplnění profilu, pokročilé filtry vyhledávání a videochat.

počítač na online rande

Proč mají lidé zájem o online rande?

Uživatelé seznamek vítají, když se mohou s lidmi spojit přes videochat. Díky této funkci mohou lépe poznat toho druhého. Chtějí vidět skutečné tváře lidí a autentické fotky bez filtrů a přečíst si něco o zájmech a povahových rysech. Některé aplikace dokonce nabízejí sdílení videopříběhů, které vytváří na profilech autentický obsah.

Lidé se naučili používat během pandemie videochaty a hlasové zprávy. Tyto funkce usnadňovali spojení mezi uživateli a budování vztahu v době, kdy se nemohli setkat osobně. Provozovatelé seznamek investovali peníze do pokročilých bezpečnostních funkcí, které mimo jiné zahrnují ověření fotek. Lidé tak mají jistotu, že se baví s člověkem, za kterého se dotyčný vydává.

Jde se na věc: jak na úspěšné online rande?

Myslíte si, že se nemusíte na první virtuální rande připravit? Nenechte se zmást anonymitou a vzdáleností. Máme pro vás tipy, jak si užít skvělé online rande, abyste se chtěli setkat osobně:

  • Domluvte se na vhodném čase – ideálně na večer nebo na víkend.
  • Najděte si klidné místo, kde vás nebude nikdo rušit.
  • Ujistěte se, že máte stabilní a rychlé internetové připojení.
  • Začněte rozhovor běžnými tématy, jako jsou zájmy, životní cíle, oblíbené filmy apod. Vyhnete se tak trapnému tichu.
  • Naslouchejte a aktivně reagujte na to, co vám dotyčný říká.
  • Buďte sami sebou a nehrajte si na někoho, kým nejste.
  • Poděkujte dotyčnému za virtuální schůzku a rozmyslete se, jestli se setkáte naživo.
  • Pokud přeskočila jiskra, udržujte kontakt i mimo videochat.

Virtuální rande může být originální a zábavné. Objednejte si oba stejné jídlo, otevřete si lahvinku vína a uspořádejte si filmový večer. Zúčastněte se virtuální prohlídky muzea nebo si vyzkoušejte online osobnostní testy. Určitě přijdete na spoustu nápadů, jak okořenit online rande.

Seznamte se na seznamce Yellobar a domluvte si online rande. Není lepší způsob, jak se poznat na dálku!

Nastavení Cookies
Přejít nahoru