Online seznamka jako prostředník pravé lásky

Gratulujeme! Udělali jste první krok k tomu najít svého životního partnera – zaregistrovali jste se na online seznamku anebo o tom vážně uvažujete. Už to samo o sobě chce určitou dávku odvahy a osobní síly. Přesto, že seznámení online je v dnešní společnosti jedním z hlavních způsobů hledání partnera, nemusíte mít zrovna vy ve svém okolí příliš velkou podporu. Pro mnohé je tento způsob seznámení se s partnerem stále takové malé tabu. Zpochybňovači budou pravděpodobně spíše ti, kteří dlouhodobě žijí ve spokojeném vztahu a v jejich okruhu přátel se dobrá zkušenost s tímto typem seznámení ještě nevyskytla. Pokud jste se i přes všechno možné odrazování stali součástí online světa seznamování, prokázali jste především to, že víte, co je pro vás důležité!

Registrace je první krok

Prvním krokem je samotná registrace, ale co dál. Již dříve jsme psali o tom, že seznamování online vyžaduje stejnou dávku trpělivosti, jako seznamování offline . Stejně jako v každodenním světě, ani online svět nefunguje bez vašeho přičinění. To, jestli se vám podaří najít vaši životní lásku stále záleží především na vás. Tím myslíme především vaše chování, sebeprezentaci, interakci, iniciativnost a transparentnost, se kterou přistupujete k vašemu působení na seznamce. Jde prostě o způsob, kterým dáváte ostatním lidem na seznamce vědět o sobě a svém zájmu o seznámení. 

Bez vaší aktivity to nejde!

Například seznamka Yellobar je založena na vysoké míře důvěryhodnosti, kterou chce svým uživatelům nabídnout. Zajišťuje to například důkladnou kontrolu autentičnosti profilů jednotlivých uchazečů při jejich registraci. Poskytuje možnost prohlížet profily podle vašich preferencí, možnost dát o sobě vědět pomocí inzerátů, které se ukazují ostatním, aby se rozšířil okruh lidí, které můžete oslovit. Zároveň všechny tyto funkce jsou pouze prostředky, kterých můžete využít, abyste na sebe upozornili toho pravého člověka. Žádná z těchto funkcí nedokáže bez vaší aktivity zprostředkovat seznámení. Stejně jako se šance poznat vaši pravou lásku v offline světě zvyšují s vaší snahou a kreativitou při oslovování nových lidí, zvyšují se šance na seznámení online s vaší aktivitou na seznamce. Pokud se zaregistrujete a pouze si prohlédnete prvních pár fotografií ostatních uživatelů bez toho, abyste je oslovili a představili sami sebe, dost pravděpodobně budete zklamaní, protože se po prvním dni neobjeví 20 nových zpráv se žádostí o seznámení. Takto svět seznamování nefunguje, online ani offline. Pokud druhému neukážete svůj vlastní zájem a to, že seznámení myslíte vážně, těžko můžete očekávat, že za váš protějšek všechno zařídí a vy pouze přijdete do světla zalitého sluncem a láskou. Takový svět je potřeba budovat a tvořit, oběma stranami.  

Každý svého štěstí strůjcem…

Ať už jste využili služeb seznamky Yellobar nebo jiných portálů, chceme vás tímto článkem především podpořit v tom, abyste odhodili ostych a zábrany, protože jsou to pouze překážky a komplikace v celém procesu seznamování. Váš kamarád vás sice může seznámit s novým člověkem, ale nezajistí už to, abyste spolu zapředli konverzaci nebo se domluvili na další schůzce. Seznamka vám může takové seznámení zajistit také, ale stejně jako váš kamarád, ani ona nemá moc chodit za vás na rande, oslovovat lidi kolem vás a přemluvit druhého, abyste se mu zalíbili. Toto všechno je jen a pouze ve vaší moci!

Nastavení Cookies
Přejít nahoru