Rozbijte okovy nefunkčního vztahu a nadechněte se svobody

Na podzim se potýkáme se špatnými náladami a uvažujeme nad svými životy. Dávno neřešitelné problémy ve vztahu bobtnají do velkých rozměrů. Co dál? Má smysl zůstávat v nefunkčním vztahu? Nadechněte se svobody a najděte partnera, s kterým bude podzim zalitý sluncem a dobrou náladou.

Má vztah ještě smysl?

Cítím se pod psa… Mám depresi… Jsem bez energie… Chci jen ležet a odpočívat…

Znáte tyhle pocity? Ne nadarmo připadá na podzimní den 10. 10. Světový den duševního zdraví. Možná se zrovna tenhle den zamyslíte nad tím, jestli nejste v toxickém vztahu. Takový vztah zatěžuje celé vaše tělo. Víme, jak je těžké připustit si, že vztah nemá budoucnost. Pomoct vám mohou postřehy psychologů. Jaké jsou podle nich příznaky toxického vztahu?

  • Partner je nepředvídatelný a máte strach, že ho něčím rozčílíte.
  • Dáváte do vztahu víc času, emocí a peněz než váš partner.
  • Partner žárlí, když jste úspěšnější. Má sklony s vámi soutěžit.
  • Partner vás kontroluje, kde jste. Nerespektuje vaše soukromí.
  • Cítíte, že po boku partnera ztrácíte sebehodnotu.
  • Partner vás ignoruje.

muž se po rozchodu nadechuje svobody

Jak z toho ven?

Svěřte se přátelům, rodině nebo terapeutovi. Dobrý terapeut vám pomůže rozeznat toxicitu ve vztahu, obnovit sebehodnotu a se vším se vyrovnat. Pokud partner dělá problémy, chová se k vám hrubě nebo vás omezuje na svobodě, požádejte přátele o dočasné bydlení a případně o sociální a emoční podporu.

Nadechněte se svobody a věnujte čas sami sobě

Toxický vztah vás může totálně vyčerpat a pošramotit vám sebevědomí. Po rozchodu ale paradoxně pocítíte úlevu a dostanete chuť do života. Nastává pro vás čas, kdy se můžete věnovat sami sobě:

  • Dejte průchod svým emocím.
  • Budujte sebelásku.
  • Vraťte se k zájmům, které vás dříve bavily.
  • Hledejte životního partnera, až si uzdravíte duši.

žena a muž se drží v kavárně za ruce

Až budete připraveni, seznamte se

Užíváte si svobodu bez toxického partnera plnými doušky? Jednou ve vašem životě nastane okamžik, kdy zatoužíte po lásce a stabilním vztahu. Seznamte se, jděte na rande a vybudujte funkční vztah. Potkejte nové lidi na večírku, v práci, při sportu nebo na internetu.

Nový začátek na seznamce? Lidé s tím mají dobré zkušenosti

Pokud chcete trvalý vztah, registrujte se na online seznamku Yellobar. Vážný vztah začíná právě na této seznamce. Lidé sice mají radši seznamovací aplikace, ale často přes ně navážou jen krátkodobé vztahy. Naopak seznamky pro vážný vztah dávají dohromady lidi, kteří chtějí najít životní lásku.

Z nefunkčního vztahu si odnesete spoustu zkušeností. Neberte toxický vztah jako svou prohru. Díky špatným zkušenostem poznáte správného partnera, s kterým vybudujete funkční vztah.

Seznamte se na yellobar.com a najděte si na podzim nového partnera.

Nastavení Cookies
Přejít nahoru