Vánoční svátky, pohádky, ale také konflikty: zvládněte svátky v klidu a pohodě

Vánoce by měly být obdobím klidu. Ačkoliv toužíte po pravé vánoční atmosféře, může se cokoliv pokazit. A vzejít z toho konflikt. Vyvarujte se stresovým situacím a zvládněte svátky v klidu a pohodě. Díky tomu vejdete do nového roku s úsměvem a bez šrámů na vztahu. Jak zvládnout nejkrásnější, ale nejnáročnější svátky roku?

Co si vyberete? Hektické svátky s konflikty nebo pohodové svátky?

Máte pocit, že všichni kolem vás září o adventu štěstím a dobrou náladou? Jen pro vás je to stresové období? Je toho tolik, co musíte zařídit a nakoupit a duch Vánoc pro vás ztrácí kouzlo. Naštěstí máte na vybranou: buď prožijete hektické vánoční svátky, nebo klidné sváteční dny. Jak dosáhnout klidu a pohody?

  1. Dejte si za cíl, že budete mít klidné vánoční svátky

Naplánujte si omezený počet úkolů a nenechte se rozhodit všudypřítomným vánočním chaosem. Nedovolte, abyste advent prožili ve stresu a úzkosti.

  1. Stanovte si limity

Zběsilé nakupování, vánoční večírky a vánoční akce sice patří k Vánocům, ale měli byste si stanovit limity: kolik nakoupíte dárků, kolik za ně utratíte peněz, kolik navštívíte vánočních večírků a kolika se zúčastníte vánočních akcí.

žena a muž drží vánoční dárek
  1. Vyhraďte si ráno čas sami pro sebe

Každé ráno si vyhraďte alespoň 15 minut pro sebe. Dejte si kávu, pusťte si oblíbené songy nebo si pochutnejte na skvělé snídani. Když se budete od rána cítit v pohodě, zvládnete všechny úkoly, které jste si na ten den naplánovali.

  1. Napište, za co jste vděční

Vánoce mohou otevírat staré záležitosti a bolesti. Proč se ale utápět v minulosti? Vytvořte si Vánoční seznam vděčnosti a připomínejte si, co dobrého vás v životě potkalo a které báječné lidi máte ve svém životě.

  1. Nenechte si ostatními lidmi zkazit náladu

O adventu budete potkávat protivné lidi, kteří podlehli vánočnímu tlaku. Nenechte si vánoční svátky nikým narušit. Pokud se někdo chová nevybíravě, připomeňte si, že problém je v něm a vy nemáte s jeho chováním nic společného.

ženě narušují vánoční pohodu příbuzní

Narušují vám vánoční pohodu příbuzní?

Připravte se s partnerem na návštěvy příbuzných, kde mohou vyplout na povrch dlouho neřešené problémy. Jděte na rodinné návštěvy s tím, že dobře víte, že vás někteří příbuzní budou popichovat nebo pokládat nevhodné otázky. Pokud někdo bude komentovat, že jste zase přibrali, můžete reagovat buď tak, že vyvoláte hádku, nebo se oprostíte od emocí a případně odvedete téma jinam.

Konflikty mohou vzniknout také mezi vámi a partnerem. Promluvte si a dohodněte se, jak by měly vánoční svátky proběhnout. Respektujte přání partnera a přistupte na kompromisy.

Sdílejte článek na Facebooku a diskutujte s přáteli, jak prožijí vánoční svátky. Věříme, že je článek od online seznamky Yellobar inspiruje k Vánocům bez stresu.

Nastavení Cookies
Přejít nahoru