Vztahové výzvy na dovolené prověří váš vztah. Jak je ustojíte?

Jak přežít dovolenou s partnerem? Nezáleží na tom, jestli jste se nedávno seznámili na online seznamce nebo jste v dlouholetém vztahu. Dovolená prověří pevnost vztahu a odhalí vaše charaktery v krizových situacích. Projděte si v následujícím článku nejčastější vztahové výzvy, které mohou otřást vaším vztahem. Poradíme vám, jak je ustojíte.

Co narušuje vztahy na dovolené? Budete se divit!

Co je jedna z největších zkoušek vztahu? Společná dovolená. Psychoterapeutka Tess Leigh-Rideway k tomu uvádí:

„Dovolená může značně narušit vztahy. I když lidé čekají, že letní dovolená bude bez starostí, ve skutečnosti bývá stresující. Partneři spolu tráví příliš času, očekávají vášnivý sex a dělají maximum pro to, aby si dovolenou užili. Přidejte do toho starosti s penězi a rázem máte mezi partnery pořádné dusno.“ A co nejvíc vyvolává konflikty na dovolené?

1. Nestanovili jste si rozpočet na dovolenou

Většina párů neřeší, kolik utratí peněz na dovolené a nestanoví si předem žádný limit. Předejděte zbytečnému napětí, až si budete chtít koupit suvenýr nebo zajít do archeologického muzea. Stanovte si, kolik na dovolené maximálně utratíte a držte se toho.

muz-pije-na-dovolene-drink.jpg

2. Jeden z vás příliš pije

Na dovolené obvykle vypijete víc alkoholu než za celý rok. Alkohol ale odkrývá vaše pravé já. Možná budete překvapeni tím, jak se partner po alkoholu chová agresivně nebo jak partnerka koketuje s muži.

3. Neshodnete se na společně stráveném času

Naplánujte si SPOLU společný čas. Pokud jste aktivní a rádi vytváříte program na dovolené, ujistěte se, že to partnerovi vyhovuje. Promluvte si o tom, jak chcete oba prožít volný čas a udělejte kompromis: jeden den zůstanete u bazénu a druhý den pojedete na výlet.

4. Ztrácíte hlavu v krizových situacích

Řešení nečekaných situací napíná nervy k prasknutí. A vy jste rozladěni, že je váš partner cholerik či partnerka hysterka. Fungujte na dovolené jako tým. Když dokážete problémy společně vyřešit, stmelí vás to. Hádky na dovolené brzy přejděte – život je krátký na hádky a letní dovolená ještě kratší.

zena-travi-dovolenou-na-mobilnim-telefonu.jpg

5. Pohlcuje vás digitální svět

Digitální detox je sen každého člověka, který má za partnera digitálního závisláka. A dovolená k digitálnímu detoxu doslova svádí. Dohodněte se s partnerem, že oba odložíte telefony a budete si užívat společné chvilky. Neztrácejte čas sdílením fotek na sociálních sítích a vytvářejte si společné vzpomínky, které zůstanou jen vaše.

Buďte v krizových situacích spolu. Zároveň si dejte od sebe oddych a naplánujte si čas o samotě. Řekněte partnerovi, že se chcete jít sami projít nebo si odpočinout na hotelu. Partner ale nesmí mít pocit, že ho ignorujete. Nikdy nezmizte na celý den, protože na dovolenou jste odjeli spolu.

Najděte i vy na yellobar.com nového partnera či partnerku a prožijte dovolenou snů.  

Nastavení Cookies
Přejít nahoru