7 novoročních předsevzetí, která posílí partnerský vztah

Dáváte si do nového roku nějaká předsevzetí? Přidejte si do svého novoročního seznamu, že posílíte vztah s partnerem či partnerkou. Díky tomu bude váš vztah stabilnější a pevnější. Máme pro vás hned několik tipů na novoroční předsevzetí!

1. PŘEDSEVZETÍ: Půjdeme spolu na rande a připomeneme si začátky našeho vztahu

Jděte s partnerem na rande a zavzpomínejte, jak se vaše láska vyvíjela. Pamatujte na to, že na rande nemusíte chodit do luxusních restaurací. Stejně dobře si popovídáte v útulné kavárně na předměstí.

2. PŘEDSEVZETÍ:  Budeme spolu trávit více času

Nemusíte spolu strávit čas jen na dovolené. Jste pár a jako pár byste měli dělat většinu věcí společně. Nezáleží na tom, jestli se spolu pustíte do každodenních úkolů nebo si naplánujete víkendy ve dvou. Důležité je, že si užijete společný čas.

3. PŘEDSEVZETÍ: Zapracujeme na intimitě

Intimita – to není jen sex. Je to také líbání, držení za ruce, objetí a mazlení. Ukažte na veřejnosti, že patříte k sobě. Slibte si, že tenhle rok bude váš a že vzkřísíte vášeň ve vztahu. Buďte hraví a spontánní.

zamilovaná žena a muž stvrzují lednové předsevzetí polibkem

4. PŘEDSEVZETÍ: Budeme k sobě upřímnější

Není nic horšího, než když vás tíží výčitky svědomí a nějaká tajemství. Naučte se s partnerem mluvit o nepříjemných věcech. Zlepšete komunikaci ve vztahu a mějte méně tajemství.

5. PŘEDSEVZETÍ: Budeme si naslouchat

Buďte si navzájem dobrými posluchači. Dejte partnerovi vědět, že jsou pro vás důležité jak jeho pocity, tak myšlenky a obavy. Slibte si, že si budete naslouchat, aniž byste jeden druhého odsuzovali. Ukažte, že jste empatičtí a že vám záleží na partnerových pocitech.

6. PŘEDSEVZETÍ: Budeme k sobě pozorní

Drobné pozornosti patří do zdravého vztahu. Uvařte partnerce či partnerovi večeři, překvapte ho láskyplnou zprávou nebo mu dejte něco, co vám padlo v obchodě do oka. Malé projevy lásky mají pozitivní dopad na váš vztah.

žena a muž ve vztahu si sdělují lednová předsevzetí

7. PŘEDSEVZETÍ: Budeme si věrní

Zapomeňte na laškování na sociálních sítích a na registraci do online seznamek. Důvěra je nesmírně křehká a dá se lehce narušit. Nedávejte partnerovi důvod k tomu, aby se utápěl v nejistotě. To, co je pro vás nevinný flirt, to může být pro partnera narušení důvěry.

Láska je stejně důležitá jako vzduch

Bez lásky chřadneme. Nenechte umřít váš vztah. Pokud budete ve vztahu spokojeni, zvládnete všechny problémy a stanete se trpělivějšími a laskavějšími. Dean Ornish ve své knize Love & Survival uvádí: „Z vědeckých studií vyplývá, že láska a intimita je pro člověka stejně důležitá jako vzduch, spánek a jídlo.“ Proto:

  • Buďte jak partneři, tak milenci a nejlepší přátelé.
  • Važte si každé chvíle, kterou můžete prožít spolu.
  • Pečujte o své tělo – budete mít na partnera více energie.
  • Sdělte si navzájem svoje pocity.
  • Když se hádáte, neprotahujte to na déle než deset minut: „Po deseti minutách začínají hádky gradovat a říkáte dokola stále ty stejné věci,“ varuje Dean Ornish.

Sdílejte článek na Facebooku a podělte se s přáteli o blogové články seznamky Yellobar!

Nastavení Cookies
Přejít nahoru