Fotky, které fungují: jak vytvořit nejlepší profilovou fotku na seznamku?

Špatný úhel, domácí oblečení, nelichotivé osvětlení… Nedělejte tyto chyby, když tvoříte profilovou fotku na seznamku. Je to jedna z prvních věcí, kterou potenciální partneři na seznamkách uvidí. Jak tedy na to? Ničeho se nebojte, s námi to zvládnete: zjistili jsme, jak vytvořit skvělou profilovou fotku a získat pozornost.

 

Profilová fotka rozhodne o vašem úspěchu

Je jedno, jestli hledáte flirt, vážný vztah nebo milenecký poměr. Při seznamování online hraje důležitou roli profilová fotka. Jak zachytit své nejlepší já?

 

1. RADA: Pozor na nepořádek v pozadí

Než zveřejníte fotku na seznamku, zkontrolujte, co je za vámi. Není nic horšího, než nepořádek, přeplněné skříně nebo pestrobarevné pozadí. Dobře nepůsobí ani špinavé nádobí nebo neustlaná postel.

 

TIP: Rádi sportujete? Vyfoťte se v přírodě u zajímavého místa. Rádi čtete? Udělejte si fotku před svou knihovnou. Ujistěte se, že pozadí není nepřehledné ani rušivé.

 

2. RADA: Použijte selfie tyč nebo stativ

Nemá vás kdo vyfotit? Zapomeňte na selfie telefonem, kdy kvůli tomu máte na fotkách nepřiměřeně dlouhou paži, širší obličej a rozmazané pozadí. Raději si vezměte na pomoc selfie tyč a nastavte si časovač, případně použijte stativ s dálkovým Bluetooth ovládáním.

muž fotí foto na seznamku

3. RADA: Najděte místo s dobrým osvětlením

Víte, proč fotoateliéry používají umělé osvětlení? Protože vědí, že dobré osvětlení je klíčové pro kvalitní fotky. Špatné osvětlení naopak vytváří stíny a nelichotivě zvýrazňuje rysy.

 

TIP: Vyfoťte se během dne, kdy máte k dispozici dostatek denního světla. Otočte se čelem k oknu a vyfoťte se se stěnou v pozadí. Chcete se zvěčnit venku? Podle výzkumu vytvoříte skvělou fotku těsně před západem slunce.

 

4. RADA: Držte fotoaparát v úrovni očí

Nefoťte se ani zespodu, ani příliš z výšky. Držte snímač fotoaparátu ve výšce očí, abyste zachytili realistický obraz své tváře.

 

TIP: Před pořízením fotky přibližte telefon k očím a pomalu ho oddalujte. Získáte tak představu o tom, jak vysoko musíte telefon držet při focení.

 

5. RADA: Usmějte se

Když se sami fotíte, připadá vám trapné se smát. Zamračený výraz ale působí až nepřátelsky. A tvář bez úsměvu většinu uživatelů seznamek odradí.

 

FAKTA: Ženy jsou atraktivnější, když při úsměvu ukazují zuby. Muži naopak zaujmou úsměvem bez odhalených zubů.

žena vytváří profilovou fotku na seznamku

Závěrečný tip

Buďte sami sebou! Nemusíte vypadat jako někdo jiný. Buďte autentičtí a nevylepšujte si image způsobem, který neodráží vaši osobnost. Při focení nepoužívejte filtry a fotku nijak neupravujte. Chcete zaujmout i na schůzce? Dejte druhým možnost vidět vás takové, jací jste.

 

Přihlaste se na seznamku Yellobar a nahrajte si skvělou profilovou fotografii, kterou jste si pořídili podle našich rad. Nechte se překvapit, kdo se vám ozve!

Nastavení Cookies
Přejít nahoru