Jak zvládnout v měsíci lásky nečekaný rozchod?

Květen, měsíc lásky, působí na některé lidi jako afrodiziakum. Kdy jindy si hledat nového partnera než tento měsíc? Jenže květen není jen o romantice a lásce. Můžete se ocitnout v situaci, kdy vám váš drahý nebo milá oznámí, že chce ukončit vztah. Je to šok a nemůžete tomu věřit. Plánovali jste si společnou budoucnost, ale teď je všechno jinak. Jak zvládnout v měsíci lásky nečekaný rozchod?

Bolest z rozchodu jako nevyhnutelná věc

Rozchod, rozvod, ghosting… Tato tři slova nesou v sobě tolik bolesti, že je oprávněně nenávidíte. Po nečekaném rozchodu jste na dně. Skončil vztah, do kterého jste vložili tolik energie, snů a plánů. Emoční zúčtování začíná a s tím přicházejí pocity, že už (pravděpodobně) nikdy nebudete spolu. Ztrácíte sebevědomí, protože rozchod zažíváte po několikáté. A zatraceně to bolí.

žena prožila v měsíci lásky nečekaný rozchod

Mějte sebe na prvním místě!

Po rozchodu je klíčové, abyste se maximálně soustředili na sebe a dali si čas na zahojení emocionálních ran. Prožijte si všechny fáze rozchodu, protože to je ta nejlepší věc, kterou pro sebe můžete udělat. Kromě toho nevynechávejte kroky, které vám pomohou se s tím vyrovnat:

  1. Po rozchodu neduste emoce v sobě. Přijměte danou situaci a popasujte se s bolestí v soukromí svého bytu. Křičte do polštáře nebo dělejte cokoliv jiného, po čem se vám uleví.
  2. Promluvte si s lidmi, kteří vám rozumí. Mohou to být přátelé, rodina nebo terapeut, který vám dá jiný pohled na věc. Zároveň vám pomůže odhalit hlubší vzorce chování a myšlení, které mohou ovlivňovat vaše partnerské vztahy.
  3. Nekontaktujte expartnera. A že to nutkání bude silné. Někteří odborníci přirovnávají ztrátu partnera k abstinenčním příznakům u alkoholiků nebo k bolesti ze smrti někoho blízkého.

RADA: Pokud byste byli alkoholik a léčili se, určitě byste na stole nenechali láhev vodky. Z toho důvodu se zbavte všech dopisů, fotek a vzpomínek z výletů. Nesledujte expartnera na sociálních sítích a dostaňte ho z hlavy ven.

muž cestuje po rozchodu v měsíci lásky

  1. Neupínejte se k tomu, že když se s bývalou láskou neuvidíte, uvědomí si, jak moc jí chybíte. Přestaňte čekat. Je malá pravděpodobnost, že se k sobě vrátíte. I když bývalého partnera stále milujete, milujte víc sebe.
  2. Zaměřte se na sebe a buďte tím nejsobečtějším člověkem na světe. Dělejte vše, co vás vždy bavilo a lákalo. Cestujte, bavte se, změňte svůj vzhled – zkrátka cokoliv, co vás udělá šťastnějšími a vyplní díru v srdci.
  3. Nehledejte náhradu. Po rozchodu chcete zmírnit bolest, schoulit se do něčí náruče a na chvíli zapomenout. Není to fér ani k vám, ani k vašemu převozníkovi. Nespěchejte do dalšího vztahu a dejte si čas na uzdravení.
  4. Vyrovnejte se s tím, že bývalý partner půjde dál. Bude se setkávat s novými lidmi, chodit na stejná místa, kam dříve bral vás, a jednoho dne ho potkáte s novou známostí.

RADA: Časem si uvědomíte, že rozchod neznamená konec světa. S bývalým partnerem jste prožili něco krásného, ale váš život tím nekončí. Naopak, otevírá se vám příležitost najít si partnera, který k vám bude lépe pasovat.

Přihlaste se na seznamku Yellobar a potkejte další osamělé duše v měsíci lásky!

Nastavení Cookies
Přejít nahoru