Když muž nechce sex: může za to podzimní deprese, milenka nebo práce?

Sex je důležitou součástí vztahů. A když jeden v páru nechce sex, je to většinou žena. Jenže i muži mohou mít období, kdy nemají chuť na sex. Co za tím vězí a mají se ženy obávat toho, že má jejich partner milenku? Možná souvisí nechuť s podzimním obdobím, ale možná jsou zatím úplně jiné důvody.

10 důvodů, proč muž nechce sex

Sex je součástí vztahu a nastoluje v něm rovnováhu. O to víc je skličující, když partner odmítá sex a nemá o něj zájem. Co způsobuje pokles touhy? Než začnete přítelovi kontrolovat mobil a hledat stopy po nevěře, přečtěte si, jestli za tím není jiný důvod. Jak uvádí sexuoložka Laura Janáčková, muži odmítají sex kvůli tomu, že je trápí psychické a zdravotní problémy.

1. Uspokojuje ho práce

Nehledejte za vším milenku. Tou údajnou milenkou může být jen práce. Někteří muži jsou natolik zapálení do své práce, že jim to nahrazuje sexuální vzrušení.

2. Klesá mu hladina testosteronu

Mužům klesá hladina testosteronu o 0,4 až 2 procenta ročně. A to od jejich 30 let. Snižuje se jim libido a potýkají se s únavou, úbytkem svalů a erektilní dysfunkcí.

3. Prochází mužskou menopauzou

Mužská menopauza (chcete-li andropauza) začíná kolem 40 let věku. Muži ztrácí chuť na sex a nemají s vámi tolik sexu jako před lety.

muž bez chuti na sex sedí v křesle

4. Uspokojuje se u pornografie

Muži si mohou vypěstovat závislost na pornu. Při sledování porna se jim vyplavují do těla neurochemikálie, které mohou být stejně návykové jako kokain.

5. Má erektilní dysfunkci

Penis lze považovat za barometr zdraví mužů. Pokud se u nich objeví erektilní dysfunkce, může to být předzvěst cukrovky, srdečních chorob nebo rakoviny prostaty.

6. Trápí ho psychické problémy

Někteří muži se na podzim perou s depresemi, stresem a úzkostmi a nemají zájem o sex. Nenalákáte je ani na sex za odměnu.

7. Randí s jinými ženami

Ano – za poklesem sexuální touhy může být milenka, s kterou muž uspokojuje své sexuální potřeby. V dnešní technologické době se muži snadno seznámí s jinými ženami na online seznamkách a vyrážejí s nimi na tajné rande.

8. Cítí odmítnutí

Některým mužům stačí jedno odmítnutí, aby s vámi nechtěli sex. Partner se může domnívat, že nemáte o sex zájem – zvlášť když to bylo několikáté odmítnutí.

žena a muž se vášnivě líbají

9. Propadl alkoholu

Alkohol tlumí mužské libido a sexuální chtíč a negativně ovlivňuje cévní systém. Kvůli tomu nedosáhnou muži pevné erekce.

10. Sex nepotřebuje

Pokud partner neměl nikdy větší zájem o sex, ani po čase se to nezmění. Takoví muži vnímají sex jako něco stresujícího a náročného a raději se do něj nepouští.

„Měli bychom si ujasnit, jaký má druhý člověk sexuální potřebu. Jestli ji má vyšší, je naprosto logické, že se těžko může přizpůsobovat tomu, který má potřebu nižší. Je potřeba se na těchto věcech dohodnout. To je asi první podmínkou,“ uvádí Laura Janáčková.

Sdílejte článek na Facebooku a sdělte ostatním ženám, že i muži nemají chuť na sex. Otázkou je, z jakého důvodu váš partner nechce sex.

Nastavení Cookies
Přejít nahoru