Láska na dálku – jak překonat vzdálenost mezi vámi a vaší láskou

Léto je za námi, ale vaše srdce je stále na dovolené. Zamilovali jste se v zahraničí? Nebo odjel partner na delší pracovní cestu? Zvládněte odloučení a stovky kilometrů, které vás oddělují od sebe. Jak rozdmýchat na dálku plamen lásky?

Co vám radí páry, které si prošly vztahem na dálku?

Konečně jste našli na seznamce (nebo kdekoliv jinde) někoho, kdo stál za první, druhé a třetí rande. Radujete se, že máte vztah a jste konečně šťastní. Mohou ale nastat okolnosti, které vás na čas oddělí od sebe. V hlavě vám v tu chvíli hlodá červík pochybností, jestli to zvládnete a nerozejdete se.

„Partner odjel do Maďarska, kde dohlížel tři měsíce na zaběhnutí nové pobočky. Bála jsem se, že na mě zapomene nebo si tam někoho najde. Znáte to – sejde z očí, sejde z mysli. Ve skutečnosti nás ta vzdálenost ještě víc spojila,“ svěřujte se Petra L. a z jejího hlasu je slyšet úleva.

Většina párů ustojí odloučení. Vzdálenost posiluje vztah, ale zároveň se páry musí vypořádat s pocitem samoty.

pár komunikuje přes videohovor

Komunikujte tak, abyste cítili spojení

Žijeme v době, kdy si můžete povídat přes videohovor a dívat si při tom do očí. Je to velká výhoda pro páry, které spolu chtějí komunikovat v průběhu celého dne. Někomu to ale může lézt na nervy. Promluvte si, jak často si budete volat, psát nebo mluvit přes webkameru.

  • Výzkumy ukazují, že nejspokojenější jsou páry, které se umí naladit na emocionální vlnu svého partnera. Vysíláte tím vzkaz: „Jsi tu pro mě, jsem tu pro tebe.“

Videohovor by měl být pro vás stejně důležitý jako pracovní schůzka. Dejte partnerovi najevo, že je pro vás číslem jedna. Pokud ho čeká náročný den, zeptejte se ho večer, jak jeho den proběhl. Partner ucítí, že jste tu pro něj, ať je jakkoliv daleko.

zamilovaný muž a žena se setkali na louce

Vydržte odloučení, než se znovu setkáte

Během odloučení vás mohou trápit různé myšlenky. Proč se ještě neozval? Nepodvádí mě? Netají přede mnou něco? Vydržte vztah na dálku díky těmto radám:

  • Napište si na papír, co milujete na vašem vztahu.
  • Vyznávejte si lásku.
  • Nelžete a nežárlete.
  • Podporujte se v osobním růstu.
  • Najděte aktivity, které můžete dělat společně na dálku: poslouchejte stejnou hudbu, pusťte si stejný film, hrajte online hry nebo čtěte stejnou knihu.
  • Řešte problémy na dálku i osobně.
  • Berte odloučení pozitivně. Máte víc času sami na sebe a na svoje koníčky.
  • Smiřte se s tím, že jste daleko od sebe. Ať už z jakéhokoliv důvodu.
  • A nezapomeňte – díky vztahu na dálku se máte pořád na co těšit.

Načrtněte si časovou osu a vyznačte si na ní, kdy se s partnerem uvidíte a kdy se jednou sestěhujete. Lépe tak přečkáte dny, týdny a měsíce bez partnera.

Sdílejte článek na Facebooku a diskutujte s přáteli na téma vztahu na dálku. Zažili jste ho?

Nastavení Cookies
Přejít nahoru