Pozor na nefér seznamky: jak je poznáte?

Nefér seznamky mohou na první pohled vypadat důvěryhodně. Ale na ten druhý pohled zjistíte, že na nich něco nehraje. Nenechte se nachytat podvodnými internetovými seznamkami, které využívají rostoucího zájmu lidí o online seznamování. Jak rozeznáte podvodné seznamky od těch férových?

5 způsobů, jak poznáte nefér seznamky

Podvodné seznamky mají obvykle zahraničního provozovatele, kteří cílí také na české uživatele. S jakým neférovým jednáním se na seznamkách setkáte? Po přečtení tohoto článku vás žádný podvodník nedostane:

1. varování: Registrace a nekonečné platby

Nefér seznamky vypadají na první pohled stejně jako ostatní seznamky. Zaregistrujete se na ně, uvedete svoje osobní údaje a zaplatíte pár set korun za členství. A tady nastává problém. Seznamka vás vyzve, ať provedete první úhradu platební kartou, a tím se nevědomky zavazujete k pravidelným platbám. Zrušit členství bývá složité a v některých případech se vám platby z karty strhávají i po zrušení členství.

2. varování: Nápadníků jako nikde jinde

Některé nefér seznamky brnkají na strunu vašeho ega. Začíná to nějak takhle: jásáte, že jste našli seznamku, na které dostáváte plno zpráv a chodí vám každou chvíli upozornění na potenciální shody a lajky. V tomhle okamžiku by vám mělo v hlavě blikat výstražné světlo. Protože…

VÍTE, ŽE existují seznamky, které vám posílají automatizované zprávy nebo najímají pracovníky, aby se s vámi naoko seznamovali? Samozřejmě to není zadarmo.

atraktivní profil muže s autem na neférové seznamce

3. varování: Profily s krásnými a úspěšnými lidmi

Když si projdete nefér seznamky, zjistíte, že jsou uživatelé až nápadně krásní a úspěšní. Máte co do činění s falešnými profily, které ve vás mají vzbudit zájem a udržet vás na seznamce. Buďte ve střehu, když vám chodí od těchto profilů zprávy nebo když jsou profily vyplněné napůl nebo příliš dokonalé.

4. varování: Zpoplatněné zprávy

Provozovatel podvodné seznamky vás přinutí, abyste platili za každou zprávu. Za přečtení a odeslání zprávy se vám strhne část kreditu, který jste si nabili za peníze. Není překvapením, že vás uživatelé (vy už víte, že falešní), kontaktují jako první.

atraktivní foto ženy na podvodné seznamce

5. varování: Věrohodné profily

Co myslíte, zaregistrovali byste se na seznamku, na kterou jste narazili v emailu ve složce spam, nebo na seznamku, kterou vám nabídly vyhledávače? Určitě to druhé. Na první pohled se zdá, že je seznamka věrohodná. Najdete na ní kladné recenze, zaregistrujete se na ni přes Google či Facebook účet a odkliknete zásady ochrany osobních údajů a obchodní podmínky. Rázem se stáváte členem falešné seznamky.

TIP na závěr

Než se zaregistrujete na seznamku, najděte si o ní recenze a pročtěte si diskuze. Díky tomu se vyhnete neférovým seznamkám a problémům.

Přihlaste se na prověřenou seznamku Yellobar. Zakládáme si na férovém jednání a na přátelském prostředí, které využívají k seznámení opravdoví lidé.

Nastavení Cookies
Přejít nahoru