Sexting a bezpečnost na internetu: neriskujte zneužití fotek

Sexting v online prostředí je dost diskutovaným tématem. Pojí se s ním řada nebezpečí a často zasahuje do života lidí, kteří sexting praktikují. Seznamujte se bez rizika a buďte na seznamkách opatrní. Připomeňme si obecná pravidla, jak se bezpečně seznamovat na internetu. Ať můžete v klidu spát a nelitovat, že jste někomu poslali erotické fotky.

Sexting: možná se týká i vás

Sexting neznamená, že vás někdo obtěžuje na internetu. Naopak – dobrovolně sdílíte erotické fotky a videa a posíláte erotické zprávy. Děje se tak v online prostředí, kde jste nesmírně zranitelní. Sexting vám tak může způsobit problémy a pošramotit pověst.

Online prostředí je nebezpečné tím, že se po něm šíří materiály všeho druhu. Sexting se vám může vymknout z rukou a najednou se vaše intimní fotografie objeví na erotických stránkách. A visí tam klidně desítky let. V takovém případě se stáváte obětí kyberšikany. Rizika seznamování na internetu nikdy neignorujte.

blond žena se smyslnými červenými rty

Existuje bezpečný sexting?

Seznamování na mileneckých seznamkách svádí k výměně erotických zpráv a fotek. Než ale takové fotky pošlete, ujistěte se, že je nikdo nezneužije. Seznamujte se bezpečně a dodržujte několik pravidel:

  • Používejte při seznamování jiný email a telefonní číslo: na online seznamkách se jednou za čas potkáte s lháři. Pokud můžete, založte si před seznamováním nový email a kupte si sim kartu s novým číslem.
  • Komunikujte přes seznamovací aplikace a weby: většina seznamek má vestavěné nástroje pro chatování. Nemusíte tak nikomu dávat své kontaktní údaje.
  • Nesdílejte fotky, které prozrazují polohu: věděli jste, že fotky mohou prozradit polohu vašeho bydliště? Než nahrajete fotky na profil (případně, než je někomu soukromě pošlete), odstraňte EXIF informace o vaší poloze.
  • Nastavte si soukromí na seznamce: většina seznamek o vás shromažďuje data. Určete si, co se zobrazí na vašem profilu. Projděte si nastavení a nepropojujte seznamku se sociálními sítěmi. Cizí lidé by lépe viděli do vašeho života.

Bezpečný sexting neexistuje. Vždy hrozí riziko, že se stanete obětí vydírání a kyberšikany. Zárukou nejsou ani fotografie, na kterých schováváte obličej. Vaše tělo je jedinečné a někteří vás mohou poznat podle tetování, mateřských znamének a jizev.

Láká vás sexting? Ujistěte se, že vás na fotkách nikdo nepozná. Nenechte se do ničeho nutit a myslete na to, že data na internetu zůstanou navždy.

žena provozující sexting leží na posteli

Sexting s partnerem nemusí skončit dobře

Ve vztahu vám přijde přirozené, že si s partnerem občas vyměníte erotické fotky a zprávy. Očekáváte, že je nikdy nikomu neukáže. Jenže… životní partner se během chvíle může stát noční můrou. Představte si, že se rozejdete – a bude to divoký rozchod. Váš partner či partnerka budou mít v ruce intimní materiály, kterými se vám pomstí. Stává se poměrně často, že zhrzený partner zveřejní materiály na internetu a vy máte akorát starosti.

Seznamte na seznamce yellobar.com, na které lidé hledají vážný vztah a neškemrají erotické fotky.

Nastavení Cookies
Přejít nahoru