Seznamka je pouze prostředek ne společník

Pod pojmem “seznamka” lidé strnou. Mnozí jsou její součástí, ale zároveň se stydí přiznat to okolí. Jiní tento druh seznamování odsuzují, protože jsou přesvědčeni o tom, že seznamky jsou plné sociopatů a sexuchtivců.

Svým způsobem to je pravda, úplně stejně jako v reálném světě. Tam “venku” je také mnoho sociopatů, sexuchtivců, asociálů a dalších nežádoucích lidí, kterými jsme obklopeni. A přesto každý den jdeme do práce, obchodu, plavat, do fitka. Koncept seznamování se mění. A s ním se mění i naše pohledy na okolí.

Čtěte také: 7 tipů, jak rozpoznat kvalitní seznamku na internetu

Seznamky nám šetří čas

Seznamování má lidem otevřít možnosti. Je to založené na zájmovém a osobním setkání, který má navodit dojem přirozeného seznamování bez nadbytečné ztráty času nad vypisováním zbytečností, které jen zaplňovaly počáteční konverzaci.

Pravda, občas je jakákoli konverzace mezi nekompatibilními lidmi velmi nadbytečná. Na druhou stranou, kolik zbytečných konverzací jsme vedli i s kompatibilními lidmi? Kolik tráveného času jsme zbytečně věnovali někomu/něčemu, co pozbývalo smyslu? Denně se setkáváme s mnoha faktory zbytečnosti.

Čtěte také: Hledají gayové na seznamce jen sex?

Možná, že je načase dělat něco smysluplného s těmi správnými lidmi, kteří budou sdílet naše zájmy. Seznamka by měla mít v měřítku společnosti vlastní přidanou hodnotu, protože v dnešním světě plném pracovních úvazků, málo volného času a minimálního kontaktu s okolím je právě seznamka potřebným zdrojem lidské komunikace.

Seznamka je pouze prostředek, reálné setkání je nutností

Je třeba si ovšem uvědomit podstatu seznamky. Není to o obrovské přehlcenosti písmenek na našich monitorech nebo telefonech. Základem je lidi poznávat osobně, reálně, pokud možno při společných zájmových činnostech, aby se prolomily bariéry. Seznamka je pouze prostředkem k osobnímu setkání, nikoli honbou za největším slohovým románem.

Prvotní dojem je důležitý pro budoucí komunikaci, není ale podstatou konverzace. Je zásadní být sám sebou i za cenu toho, že naše “Já” nevyhovuje preferencím ostatním zájemcům. A je třeba si uvědomovat, že právě díky našim odlišnostem jsou preference druhotná záležitost.

Čtěte také: Seznamky jsou plné trollů. Jak je rozpoznáte?

Najděte ve svém životě svůj cíl, i na seznamce

Jinými slovy, mít požadavek je pouze naše zacílení a nikdo přeci neřekl, že při cestě za cílem nemůžeme natrefit na jiný cíl, který nás přiměje k přehodnocení požadavků.

A tak mějte cíl: společně jít vstříc novým zítřkům. To, co nám přinesou, necháme ve vzduchu společně s otazníky, neboť právě nevědomost nás nutí se zdokonalovat.

Cílem není být dokonalý, je to cesta k dokonalosti – byť dokonalosti nikdy nedosáhneme.

Nastavení Cookies
Přejít nahoru