Skutečně existuje přátelství mezi mužem a ženou?

Téma přátelství mezi mužem a ženou vyvolává vášnivé debaty. Zatímco první skupina lidí tvrdí, že přátelství mezi mužem a ženou neexistuje, druhá skupina s tímto tvrzením nesouhlasí. Pravdu mají obě skupiny. Platonické přátelství je možné, ale bývá komplikované. Zjistěte s námi, jak je to ve skutečnosti s přátelstvím mezi dvěma pohlavími.

Jak vzniká přátelství mezi mužem a ženou?

Přátelství mezi mužem a ženou vzniká různými způsoby. Vzpomenete si na ty nejčastější?

  • Seznámí se, ale zjistí, že mezi nimi nepřeskočila osudná jiskra.
  • Vytvoří se mezi nimi přátelské pouto, když si uvědomí, že k sobě nepasují.
  • Stanou se dobrými přáteli v práci.
  • Sdílejí společné zájmy.
  • Přátelí se od samého dětství.

Ať je to jakkoliv, přátelství mezi mužem a ženou existuje, ale provází ho řada úskalí, výzev a nástrah.

zena-a-muz-si-uzivaji-spolecny-den.jpg

Problémy, které ovlivňují přátelství mezi mužem a ženou

Přátelství mezi mužem a ženou se občas otřese v základech. Leckdy je to poslední hřebíček do rakve dlouholetého přátelství.

Když přátelství naruší žárlivost

Hlavním problémem přátelství mezi mužem a ženou je žárlivost ze strany jejich partnerů. Lidé obecně věří, že přátelství mezi dvěma pohlavími vede zákonitě k sexu. Tyto předsudky se těžko vyvrací, proto přátelství končí, když si jeden z nich najde partnera. Partnerská žárlivost tak ukončí i dobrá přátelství.

Oba jsou atraktivní – proč spolu něco nemají?

Přesně takovou otázku si pokládá jejich okolí. Lidé kolem nedokážou pochopit, proč ti dva netvoří pár. I přátelství mezi atraktivními lidmi funguje a nemusí se nutně stát milenci. Když ale spolu tráví většinu svého času, mohou k sobě něco pocítit a přitahovat se. Pokud je to jednostranné, vede to až k rozpadu přátelství.

zena-a-muz-si-pratelsky-povidaji.jpg

Když má každý jiné představy o přátelství

Může nastat situace, že se muž a žena přitahují, ale nadále zůstávají přátelé. Jak situaci zvládnout? Někdy takové přátelství vydrží roky, aniž by jeden z nich překročil hranici. Problémy ale nastávají, když má jeden z nich jiné očekávání.

Změnily se vaše city? Komunikujte spolu

Dobří přátelé si nebrání v seznámení a dokonce si pomáhají s výběrem stálého partnera. Takoví přátelé mají mezi sebou pevně stanovené hranice a nepřekračují je. Pokud se vaše city změní, buďte k přátelům opačného pohlaví upřímní. Buď se s pocity nějak vypořádáte, nebo posunete přátelský vztah na další úroveň. Dejte si oba čas na rozmyšlenou nebo požádejte sami o prostor. Přijměte fakt, že se tyto věci stávají. Nechte si pro jistotu otevřené dveře, až budete chtít přátelství obnovit. Před tím se ale ujistěte, že už nikdy nepřekročíte hranici přátelství a nepodlehnete touze.

Přátelské vztahy mezi mužem a ženou bývají složité. Komunikujte, respektujte se a vypořádejte se společně s problémy. To jediné je klíčem k trvalému přátelství.

Sdílejte článek na Facebooku a ukažte svým přátelům, že je přátelství mezi mužem a ženou reálné.

Nastavení Cookies
Přejít nahoru