6 tipů, o čem mluvit na prvním rande

O čem mluvit na prvním rande? Rozhovor na prvním rande je jako chůze po tenkém ledě. Poznáváte se s úplně cizím člověkem, o kterém prakticky nic nevíte. O to těžší je udělat na něj dojem a zjistit, jak se k sobě hodíte. Máme pro vás několik tipů, o čem si povídat a jak udržet plynulou konverzaci!

 

1. Začněte neformálně

Začátek je důležitý. Musíte mezi sebou vytvořit základ vztahu a teprve potom se můžete pustit do hlubších rozhovorů.

 

„I když máte něco společného, například vzdělání, zájmy nebo víru, je životně důležité budovat vztah i na jiných tématech,“ uvádí Jess Carbino, socioložka a odbornice na vztahy pro web Oprahdaily.com.

 

„Pokud si nejste jisti, jak začít konverzaci, okomentujte něco ve svém okolí. Pro začátek se můžete partnera zeptat, jestli byl někdy v kavárně, parku nebo kdekoli, kde jste se setkali, nebo jestli v této čtvrti tráví hodně času. Potom můžete přejít k tématům kolem jídla, cestování nebo k jinému tématu, které zachytíte během rozhovoru,“ dodává socioložka.

 

2. Mluvte o svém životě

Povězte partnerovi, co je pro vás v životě nejdůležitější a nebojte se ukázat také svoje nedokonalé „já“ – život není jen o úspěších. Buďte autentičtí, protože lidé jsou rádi v blízkosti těch, kteří jsou otevření a umí se podělit o svoji zranitelnost.

 

FAKT: Když jste s někým, komu je s vámi dobře, otevře se vám, ať už si to uvědomuje nebo ne.

 

3. Ptejte se na věci ze seznamky

Seznámili jste se na online seznamce nebo prostřednictvím aplikace? Seznamovací profil můžete použít jako výchozí bod k rozhovoru. Před setkáním si ho pečlivě prohlédněte a najděte témata, o kterých byste mohli diskutovat. Ukážete tím, že jste přemýšleli o tom, co tam dotyčný napsal.

žena a muž si povídají na prvním rande

4. Aktivně naslouchejte

Snažte se porozumět tomu, co dotyčný říká a co při tom cítí. Získáte tak hlubší pohled do jeho života.

 

TIP: Zeptejte se ho, jak se cítí ve svojí práci. Dostanete zajímavou odpověď, jak vnímá svoje zaměstnání. Nebojte se hovor rozvíjet: jak se k této práci dostal? Co by na ní změnil?

 

5. Zajímejte se, co ho baví

Neomezujte se jen na povídání o práci. Zjistěte jeho koníčky a zájmy a co by chtěl vyzkoušet. Tímto nahlédnete do jeho nitra a dozvíte se věci, o kterých běžně nemluví.

 

6. Přejděte k hlubším tématům

Až budete mít pocit, že jste mezi sebou vytvořili základy důvěry, můžete se přesunout k hlubším otázkám: jak se mu daří v poslední době? Jak si představuje ideální vztah? Jak se mu žije v dnešní společnosti? Jaké má vztahy s rodinou? Jaké má sny a cíle do budoucna?

 

Kde se seznámit, abyste mohli vyrazit na první rande? Přihlaste se na nejlepší seznamku Yellobar a oslovte originálními otázkami sympatické lidi!

Nastavení Cookies
Přejít nahoru