Odhalení: proč se někteří lidé neumí seznámit online a jiní ano?

Všichni jsme slyšeli několik příběhů o šťastných párech, které se seznámily na internetu. Jenže vám se to štěstí vyhýbá. Napadla vás v souvislosti s tím otázka, proč se někteří lidé neumí seznámit online? Pokusme se rozluštit tuto záhadu!

Proč se někteří nechtějí setkat osobně?

Seznamování online není tak jednoduché, jak by se mohlo zdát. Ve skutečnosti je to velmi těžké. Ano, narazíte na lidi s atraktivními fotkami a profily, se kterými si perfektně popovídáte. Jenže jakmile má dojít na reálné setkání, najednou se tomu vyhýbají. Proč se to stává, i když spolu komunikujete pár týdnů či měsíců?

  1. Potřebují emocionální podporu a nehledají vážná vztah. Takovým lidem stačí, že si s vámi popovídají a že je vyslechnete. Ale vám to logicky nestačí.
  2. Lhali vám o sobě. Poslali vám pár starých fotek, zatajili svůj věk nebo vám zamlčili jiný vztah. Buďte realisté. Internet je místem, kde byste neměli každému bezhlavě důvěřovat.
  3. Využívají vás, když se nudí. Setkají se s vámi jen tehdy, když nemají co dělat a chtějí se nějak zabavit.

žena a muž se drží za ruku

Jiné představy o vztahu

Ano, mnoho lidí tvrdí, že hledají to samé co vy, ale ve skutečnosti tomu tak není. Navíc velký podíl uživatelů nečte informace v profilech. Podle výzkumu tráví muži o 50 procent méně času čtením profilů než ženy.

Strach jako překážka v seznamování

Proč někteří lidé naleznou na seznamovacích aplikacích lásku? Protože se nebojí. Možná je to i váš případ: máte prostě strach, že vás na seznamce uvidí vaši známí, že se bude po celém městě vědět, že jste single nebo že vás bude někdo pomlouvat. Někteří lidé zase nechtějí vysvětlovat, proč měli jen krátkodobé vztahy a proč jim žádný nevyšel.

Obava z odmítnutí

Další skupina lidí trpí nezdravým strachem z odmítnutí. Je to něco podobného, jako když se lidé stresují, že nedostali dostatek lajků ke svému příspěvku. Katastrofa nastává, když jim někdo neodepíše na zprávu. Reagují další naštvanou zprávu, kterou odradí nápadníky.

žena a muž se seznámili offline

Bez úsilí to nepůjde online ani offline

Ať už se seznamujete offline nebo online, pokaždé musíte vynaložit určité úsilí. Mnoho lidí i tak volí online seznamky, protože je to jednodušší a časově méně náročné, než kdyby museli jezdit přes celé město na schůzku a být s někým hodinu v kavárně. Přesto i na seznamovacích aplikacích byste měli aktivně komunikovat a umět přijmout odmítnutí.

I když se snažíte sebevíc, online vztahy nejsou zárukou šťastného konce. Svoji roli hrají vaše zkušenosti, povaha i rozdílné pohledy na život.

Zkuste i tak svoje štěstí na online seznamce Yellobar a potkejte se v reálném životě. Zapomeňte na to, že online vztahy nemají budoucnost. Mějte pozitivní přístup a ostatní k vám přijde samo!

Nastavení Cookies
Přejít nahoru