Rozchod ve 30 letech: 10 tipů, co dál a jak se seznamovat

Plánovali jste, že ve 30 letech budete šťastně vdaná či ženatý a budete si užívat rodinného života? Jenže život měl s vámi jiný záměr. Ve 30 letech jste prožili rozchod s partnerem a stojíte na úplném začátku. Je to o to těžší, že jste plánovali svatbu a děti. Co dál? Jak najít novou známost a jak se ve třiceti seznámit?

Rozchod otevírá dveře k novým příležitostem

Rozchod vám paradoxně přináší nové příležitosti k osobnímu rozvoji a navázání pevnějšího vztahu. Pokud vám to s minulým partnerem neklapalo, můžete si po čase uvědomit, že rozchod byl tím nejlepším řešením. I když vám to teď tak nepřipadá a cítíte se na dně, nevěšte hlavu. Poradíme vám, co dál:

  1. Zakažte si pocity, že jste selhali. Rozchod jste na začátku vztahu neplánovali, ale z nějakého důvodu k němu došlo. Tečka.
  2. Dejte průchod smutku, emocím a slzám.
  3. Nebojte se toho, co bude. Po rozchodu vystupte ze své komfortní zóny a berte etapy života tak, jak přijdou.
  4. Přiznejte si, že nejste dokonalí. Mluvte o rozchodu s rodinou a přáteli a řekněte jim, čím si procházíte.
  5. Přišel čas, abyste si udělali radost a vnímali sebe jako nejdůležitější osobu ve svém životě. Nadechněte se svobody a naučte se spoléhat pouze sami na sebe, protože už není my, ale jen .srdce jako symbol lásky
  6. Nedovolte, aby rozchod ovlivnil vaše další vztahy. Domluvte si rande, až budete skutečně připraveni na nový vztah.
  7. Dejte šanci lidem, kterých byste si běžně nevšimli. Pokud jste se rozešli s partnerem, který byl ve vašich očích dokonalý, pravděpodobně si budete muset přiznat, že tenhle typ partnera pro vás nebyl tím správným.
  8. Nechcete nikoho nového? Najděte si záliby, které vás budou skutečně bavit. A je jedno, jestli to bude tanec, turistika nebo vaření.
  9. Ujasněte si, jakého partnera hledáte a neztrácejte čas lidmi, jejichž cíle a hodnoty se liší od vašich.
  10. Chemie mezi dvěma lidmi není všechno. Po několika bolestných rozchodech víte, že záleží také na něčem jiném než na chemii: na osobnostních rysech a kompatibilitě.

muž a žena se seznamují po rozchodu

Jak se seznámit?

Chcete najít vážný vztah, ale máte pocit, že jsou všichni ve vašem věku zadaní nebo se ještě nechtějí usadit? Nezoufejte! Jděte na seznamování chytře: registrujte se na seznamky, které se zaměřují na vážné vztahy a můžete se na nich seznámit přes videohovory. Vyberte si seznamku podle svého gusta!

TIPY KOUČŮ: Někteří koučové na vztahy doporučují, abyste randili s více lidmi současně. Získáte jasnější představu o tom, koho hledáte. Ale pozor, neznamená to, že byste měli mít se všemi sex. Buďte k lidem upřímní a povězte jim, že se setkáváte i s dalšími lidmi.

Toužíte po romantickém a trvalém vztahu, ale nevíte, kde začít hledat? Přihlaste se na online seznamku Yellobar a ulehčete si cestu k lásce.

Nastavení Cookies
Přejít nahoru