Vybíráte partnera podle vzhledu? Může se vám to vymstít

Většina z nás vybírá na seznamkách partnera podle vzhledu. Také dáváte na první dojem? Nenapsali byste člověku, který vám hned nepadl do oka? Přestaňte vybírat partnera jen podle vzhledu. Po přečtení tohoto článku dáte šanci více lidem než dosud!

Vybíráme životního partnera – jak moc záleží na vzhledu?

Zkoumáte charakter člověka? Všímáte si toho, jaký na vás dělá dojem? A stalo se vám, že jste se do takového člověka zamilovali, i když nebyl na první pohled váš typ? Právě vy jste důkazem toho, že na vzhledu nezáleží. Většina lidí to tak ale nemá. Oba pohledy bychom mohli vyjádřit dvěma větami:

  • Pokud člověka znáte delší dobu a vážíte si ho, na vzhledu vám nezáleží.
  • Pokud člověka neznáte, posuzujete ho podle vzhledu, oblékání, sociálních dovedností a všeho dalšího, co vidíte navenek.
muž přemýšlí nad fyzickým vzhledem žen

Odhalení, jakou roli hraje vzhled ve vztahu

Na vzhledu ve vztahu záleží, ale není nejdůležitějším aspektem pro vznik vztahu. Ano, vzhled hraje při seznamování roli. Ale partner nemusí na vás milovat to, co si myslíte. Nesnášíte své pihy, a přitom partnerovi se líbí.

Ve výběru partnera rozhoduje nejen vzhled, ale také další věci:

  • Jistá fyzická přitažlivost je pro většinu lidí ve vztazích nezbytná. Lidé neposuzují jen vzhled, ale i další fyzické atributy, jako je držení těla, styl chůze nebo osobní hygiena.

Dívejte se na lidi jinýma očima a najděte lásku

Zkuste se na muže či ženy podívat jinýma očima. Zaměřte se na to, co se vám na nich líbí – ale nemyslíme tím fyzický vzhled. Imponovat vám může na druhém:

  • smysl pro humor
  • společné zájmy
  • milá povaha
  • stejné hodnoty
  • životní zkušenosti

Nejen tyto vlastnosti vás mohou přitahovat stejně silně jako fyzický vzhled.

muž a žena leží na posteli

Mužům záleží na vzhledu, ženám ne

Podle odborníků mají muži sklony hodnotit u žen vzhled. Naopak ženy zkoumají vlastnosti muže, jeho ambice, práci a vystupování. Fyzický vzhled pro ně není prioritou. Ovšem i pro ženy je důležité, aby je muž trochu přitahoval.

Tipněte si: existuje láska na první pohled?

Podívali jste se na někoho a věděli jste, že ho milujete? Pravděpodobně jste uvěřili tomu, že je to láska první pohled. Ale bylo to skutečně tak? Odborníci by vám řekli, že vás druhý člověk silně přitahoval – nešlo však o lásku.

  • Láska může začít fyzickou přitažlivostí, ale fyzická přitažlivost sama o sobě nepřechází v trvalý vztah.
muž a žena na rande u vody

Můžete milovat někoho, kdo vás fyzicky nepřitahuje?

Ano. Láska a sexuální přitažlivost nemusí jít ruku v ruce. Můžete někoho milovat, aniž by vás přitahoval. Pro někoho je to nepředstavitelné. Začít vztah s někým, kdo je sexuálně nepřitahuje? Ve skutečnosti se to stává mnoha lidem. I lidem kolem vás. Nebo přímo vám.

Až budete hledat na seznamce životního partnera, nepřeskakujte lidi, kteří vám připadají neatraktivní. Napište si, sejděte se a po pár schůzkách budete mít jasno, jestli se chcete dál vídat.

Registrujte se na seznamku yellobar.com a najděte na ní životního partnera jako stovky lidí před vámi.

Nastavení Cookies
Přejít nahoru